perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tehtäisiinkö vielä pari kirjastobiisiä?

Kirjastomiehet-yhtyeemme taiteellinen linja on selkeä: teemme kirjastoaiheisia kappaleita. Vakaasti uskomme, että maailmaan mahtuu vielä muutama kirjastobiisi. Itse asiassa kirjaston työntekijöiden näkökulmasta kerrottuja kappaleita ei niin paljon olekaan. On kokonaan eri asia, onko sellaisille kysyntää. On tai ei, jatkamme valitsemallamme linjalla. Ainakin kollegat yleensä nauravat ihan oikeissa kohdissa.

Suomenkielisistä kirjastoaiheisista kappaleista on kattavan tuntuinen listaus Kirjastot.fin sivulla. Askartelin sen Spotify-soittolistamuotoon, eli tuosta alapuolella olevasta upokkeesta pääset kuuntelemaan kirjastobiisejä. Tältä soittolistalta tosin puuttuu hyvin monta olennaista kappaletta tai oikeastaan kokonaisia levyjä, sillä kaikkea musiikkiahan ei Spotifyssa ole. Esimerkiksi Kirjastoseuran julkaiseman Hyllyjen välissä hiljaa -levyn kappaleita halajavan kannattaa suunnata kirjastoon, sillä muualta tuota levyä lienee lähes mahdotonta saada. (Tarharyhmän ja M.A.Nummisen kipaleet tuolta albumilta tosin löytyivät Spotifysta muilta kokoelmilta.)

Suomen kirjastomielisin sanoittaja lienee Heikki Salo, sillä Miljoonasateelta on tuolla listalla kolme biisiä. Onkohan hänelle myönnetty jo jonkinlainen tunnustus näistä ansioistaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti