Musiikkiaiheiset sarjakuvat

http://www.kirjastot.fi/fi/sarjakuva/2014-03-03/vaarat-nuotit-3f7d6
Lisää Harri Oksasen kirjastosarjakuvia osoitteessa http://www.kirjastot.fi/fi/sarjakuva
Kirjaston ja musiikin lisäksi Kirjastomiesten sydämiä sykäyttävät sarjakuvat. Kovin usein näitä kaikkia ei saa yhdistettyä (yllä oleva sarjakuva on siitä harvinainen esimerkki), mutta musiikkiaiheisia sarjakuvia on kyllä runsaasti.

Joten tässäpä lista musiikkia tavalla tai toisella käsittelevistä sarjakuva-albumeista. Lista täydentyy pikku hiljaa, vinkkejäkin saa antaa. Listalle otetaan etupäässä suomenkieliset albumit, mutta muunkinkielisiä saatetaan ottaa mukaan.

Järjestys on käsikirjoittajan sukunimen mukainen. Nimekettä klikkaamalla näkee sarjakuva-albumin saatavuuden Keski-kirjastoissa. Jos albumia ei kirjaston kokoelmista löydy, linkki vie Goodreadsiin. Aapon arvio -tähtiä klikkaamalla pääsee lukemaan Kirjastomiehen Goodreads-arvion.

Katso myös bubbling under -lista varsinaisen listan alapuolella!

Bubbling under


Merkittäviä muusikko-sarjakuvahahmoja:

Kramppeja ja nyrjähdyksiä -sarjakuva-albumisarjan Risto. Käsikirjoittajana Pauli Kallio, piirtäjät vuosien aikana: Christer Nuutinen, Sami Toivonen ja Mika Lietzén. Kati Kovácsin piirtämissä Onnen lahjat -albumeissa K&N-hahmot seikkailevat sivuosassa ja nimettyinä, sitä ennen yleisöllä ei ollut nimistä tietoa.

Niilo Pielinen, tuo kuuluisa pielofonin soittaja. Pielofonista (ransk. ja engl. gaffophone) on Wikipedia-artikkeli ranskaksi.

Tenavat-sarjakuvan Amadeus, käsikirjoittaja ja piirtäjä Charles M. Schulz.


Vaikeammin saatavana:

Kahden sivun mittainen Hanoi Rocks -aiheinen Two steps from the move! -sarjakuva (Atsuko Shima, 1984), ollut aikanaan myynnissä saman nimisen albumin kylkiäisenä. Luettavissa täällä.

Seppo Sävel -sarjakuva, käsikirjoittaja ja piirtäjä Harri Pystynen. Muusikko-lehdessä ilmestynyttä sarjakuvaa ei ilmeisesti ole julkaistu muualla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti