sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Uusi biisi!

Palefacen kuva Wikipediasta
Aika hiljaista on ollut Kirjastomiesten kaikilla rintamilla. Ei ole ollut keikkoja korona-aikaan, tietenkään. Ja kun ei ole keikkoja, ei ole mieltä treenatakaan. Biisien tekeminen on jäänyt muiden elämänkiireiden jalkoihin. Somessakaan ei ole jaksanut olla aktiivinen, kun ei ole ollut mitään kerrottavaa.

Paitsi: alkuvuodesta yhtenä sunnuntaiaamuna päässä soi biisi. Ihan valmiin kuuloinen kappale, joka piti poimia pois. Äkkiä vain puhelimeen idea talteen, vähän myöhemmin jatkotyöstöä Garagebandilla ja siinä oli ensimmäinen demo valmiina. Sanoitus tosin puuttui, mutta siihenkin löytyi helposti idea.

Heitin demon eteenpäin muille Kirjastomiehille. Ari inspiroitui ja löysi itsestään ja soittimistostaan hienot soitinnukset ja sovitukset. Jopa siinä määrin, että Viljamin ja Terhon rooleiksi jäi tällä kertaa olla kannustavia sivustaseuraajia.Itse asiassa Arinkaan kanssa emme tavanneet livenä, vaan viestittelimme Whatsappitse tiedostoja kommentoiden.

Pala palalta sanoituskin eteni ja sai lopullisen muotonsa. Laulut äänitettiin uudestaan. Tässä vaiheessa harkittiin hifimpääkin otetta, eli kunnon studiota ja joku ammattilainen miksaamaan raidat. Se olisi kuitenkin vaatinut sen verran rahaa ja ennen kaikkea jonkinlaista musiikkiuravisiota, että päätimme tehdä tämän ihan omin avuin. Soundit ovat mitä ovat, mutta uskoisin olennaisen silti välittyvän, sillä biisistä tuli meidän mielestämme tosi hyvä!

Nyt vain harkitaan, että vieläkö mennään töihin, vai jäädäänkö kotiin odottelemaan, että levyyhtiöiden mogulit tulevat rahasalkkujen kanssa kotiovelle kolkuttelemaan.

Ai niin, miten tuo Paleface tähän oikein liittyy? Se selviää kun kuuntelet biisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti