perjantai 17. huhtikuuta 2015

Huono päivä

https://www.youtube.com/watch?v=YcfB4WyEs8M&feature=youtu.beKirjastotyö on hyvin usein oikein mukavaa, mutta väistämättä joskus tulee huono päivä. Siksi olisi epärehellistä tehdä lauluja vain kirjastomiesten huippuhetkistä. Näin päädyttiin kappaleeseen nimeltä Juu juu juu.

Laulun sanoitusta varten todellisuutta piti kuitenkin hieman värittää. Ainakaan minun kohdalleni kirjastotyöuralla ei ole sattunut epärealistis-utopistisia esimiehiä. Ehkä laulun minällä on itsellään epärealistinen käsitys työelämästä?

Oheinen kuva on Juu juu juu -biisin videosta, joka tallennettiin Jyväskylässä Yleisten kirjastojen neuvoston kevätkokouksen iltajuhlassa 16.4.2015. Esitystämme komppaava iloinen puheensorina tulee siis siitä, kun joukko kirjastoesimiehiä (lähinnä -naisia, tietenkin) nauttii iltapalasta ja toistensa seurasta eivätkä anna bändin suuremmin häiritä.

Moinen heille suotakoon: tässä vaiheessa päivää oli jo aikakin ottaa vähän rennommin. Kevätkokouksen ohjelma näyttää aika tuhdilta paketilta. Kovin lennokkaita visioita ei sieltä minun silmiini pomppaa. Aika arkista ja käytännönläheistä pikemminkin, ja ehkä hyvä niin.

Kirjastomiehet kiittää YKN:n järjestäjiä keikkamahdollisuudesta ja yleisöä mielenkiinnosta (sillä rehellisyyden nimissä pakko myöntää, että selkeästi siellä kuunneltiin bändiäkin). Ja ruokaakin saatiin! Vrt. tanssimuusikot. Loppujen lopuksi ei siis huono päivä ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti